logo-computerwijk2

Meedoen?

CertificatenMeedoen is niet voor iedereen even gemakkelijk. Soms werpen bedrijven en instellingen drempels op voor burgers: doordat de informatie over diensten ingewikkeld is, veranderingen elkaar snel opvolgen – en omdat diensten in toenemende alleen nog maar digitaal beschikbaar zijn. Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken heeft het beleidsvoornemen uitgesproken dat de overheid in 2017 alle diensten – ook – digitaal moet kunnen aanbieden. Dat houdt ook in dat burgers digitaal met de overheid moeten communiceren. Maar dat gaat niet voor iedereen vanzelf.

Een grote groep Nederlanders, omstreeks 1 miljoen mensen, kan nog niet met een computer omgaan. Het is voor hen al heel ingewikkeld om een e-mail te sturen of een webformulier of een veilig inlogaccount aan te maken. Voordat zij digitaal met de overheid of bedrijven zaken kunnen doen, zullen zij zich eerst moeten bekwamen in basisvaardigheden. Voor veel cursisten is het certificaat dat zij na afloop van de cursus krijgen, het eerste diploma dat zij ontvangen.

Om mee te kunnen doen, is vaak een zetje nodig – liefst van mensen van dichtbij die in een vertrouwde omgeving. Vaak worden oud-cursisten zelf ook vrijwillig docent, die weten wat erbij komt kijken om mensen de digitale drempel over te helpen. Meedoen moet kunnen, en Computerwijk helpt daarbij.

Samenwerken
Bent u werkzaam bij een organisatie die de Computerwijkaanpak lokaal wil opnemen in het dienstenaanbod?
We komen graag met u in contact. Mail ons: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.